SUP&SÛN route 3 september 

INFORMATIE BESTEMD VOOR SUPPERS

die zich al hebben aangemeld voor 3 sept.

Als eerste zijn we enthousiast dat jij aanstaande vrijdag met ons mee wilt vieren dat we de meest recente openbare AED in IJlst officieel onthullen en daarmee zelfstandig 6-minutenzones hebben gerealiseerd in IJlst. Wij zijn daar na een paar jaar inzet super blij mee en trots op als stichting IJlst Hartveilig.

Maar jij komt natuurlijk vooral ook voor de gezelligheid en sportiviteit op het water aansluitend aan dat feit. Om alles georganiseerd en vlot te laten verlopen hebben we een aantal praktische zaken waar we allemaal rekening mee moeten houden vooraf en tijdens het peddelen.

Lees onderstaande praktische tips aandachtig!

De SUP-route peddelen is voor eigen risico, wij organiseren geen officieel evenement, maar hebben slechts een route uitgezet waar je aan deel kunt nemen in eigen beheer.

Dat is ook de reden dat we geen deelnamekosten heffen. Wel zouden we het zeer op prijs stellen als je een vrijwillige donatie wilt doen tbv van Stichting IJlst Hartveilig. Op vertoon daarvan zal je na de SUP-route ook een heerlijk drankje ontvangen bij Stadsherberg ‘t Wapen van IJlst. Doneren kan met cash geld (bij de startlocatie) of via de QR-code.

Bij deze SUP-route staat gezelligheid voorop, het is geen wedstrijd.  We hebben geen haast, maar willen wel voor het donker (21.00uur) weer terug zijn. Volg eventuele veiligheidsaanwijzingen op indien van toepassing.

Te water laten SUP of kano

Kom je met een eigen SUPboard met auto? Parkeer je auto op het grote parkeerterrein op De Dassenboarch (zie kaartje). Je kunt je board het beste te water laten bij de haven van Museum Houtstad IJlst, bij de steigers of tegenover de houtzaagmolen (zie kaartje)

HUURBOARDS

Dit is ook de plek waar Easysupstore Heeg met de gehuurde boards zal klaar staan. Je kunt alleen boards afhalen die je vooraf telefonisch hebt gereserveerd.

START - FINISH SUP-route & tijdstip

De start en finish vindt plaats bij de aanlegsteiger midden in IJlst aan de galamagracht voor Stadsherberg ‘t Wapen van IJlst. Verzamelen kan vanaf 1845u. Je kunt je daar melden voor deelname aan de SUProute (je ontvangt daar een route-bewijs). Rond de klok van 1900u zal de onthulling zijn en aansluitend kan er gestart worden, het liefst voor 1930u met de SUP-route.

Zorg dat je op tijd bent!

In tegenstelling tot eerder berichten zouden we liever niet later willen starten dan 19.30uur ivm de tijdsplanning en invallende duisternis. 

Let op: de beweegbare brug in IJlst draait tot 1900u, scheepvaartverkeer zal dus tot die tijd actief zijn.

Na de route

Aansluitende aan de route ben je van harte welkom bij Stadsherberg ‘t Wapen van IJlst om nog gezellig na te praten. Zorg dat je op tijd je board inlevert bij Easysupstore op de afgesproken plek.

 

Kledingadvies & Weersvoorspelling

Niets veranderlijker dan het weer, dat weet je als watersporter als geen ander. De 5-daagse voorspelling ziet er op dit moment goed uit voor ons. Zonnetje, weinig wind en aangename temperatuur tot in de avond. Daar gaan we dus maar gewoon van uit. Vergis je alleen niet, afkoeling kan snel gaan. Zorg dat je daar op voorbereid bent en genoeg laagjes mee hebt!

Verder, zouden wij het als Stichting IJlst Hartveilig echt super tof vinden als je iets ‘roods’ aantrekt ‘harten rood’. Niets leuker wanneer we met z’n allen de grachten rood laten kleuren. Doe je mee? We laten ons verrassen.

COVID-richtlijnen

Wellicht ten overvloede, maar we vragen iedereen zich aan de lokale geldende COVID-richtlijnen te houden die gelden voor individuele sporten en groepen. Wij gaan daar zelf zo verstandig mogelijk mee om en we verwachten dat ook van de mensen die de SUP-route peddelen. Niet voor niets heet de route : SUP&SÛN . Want hoe meer we allemaal gezond en sportief bewegen, hoe gezonder we met z’n allen blijven.

Wil je nu alvast een donatie doen? Dat kan gebruik dan onderstaande QR-code en activeer alvast jouw donatie aan stichting IJlst Hartveilig.

Tot vrijdag!

Namens het bestuur IJlst Hartveilig

Saskia, Peter, Corien, Anne en Maryse

Bedrijven die ons bij de SUP-route een steuntje in de rug geven: BentAcera, Boer’s Bakkerij, De Haas Bloemen, Stadsherberg ‘t Wapen van IJlst,