Enthousiasme in de grachten tijdens ontspannen SUProute  door Hartveilig IJlst

IJlst heeft als eerste stadskern in de gemeente Súdwest-Fryslân op eigen kracht 6-minutenzones weten te creëren door voldoende AED’s 24-uur bereikbaar te maken in geval van nood. Stichting IJLST HARTVEILIG heeft daarmee binnen een aantal jaar één van de belangrijkste doelstellingen behaald: 'IJLST hartveiliger maken'. Hartveilig wil zeggen, dat er in geval van hartstilstand binnen de cruciale 6 minuten lokaal een AED ingezet kan worden. Naast het realiseren van openbare AED’s zet de stichting zich in om AED cursussen aan te bieden voor inwoners van IJlst en voorlichting te geven over de mogelijkheden om burgerhulpverlener te worden. Dit kan niet zonder de hulp van IJlster donateurs en de inzet van lokale bedrijven.

Om dit heugelijke feit te vieren en daarnaast ‘bewegen en een gezonde leefstijl’ te promoten, initieerde  IJLST HARTVEILIG op vrijdagavond 3 september een bewegwijzerde SUProute : ‘SUP & SÛN’ door de grachten. En wat een gehoor werd daar aan gegeven. Maar liefst 35 suppers verschenen deze avond bij de aanlegsteiger voor de stadsherberg om gezellig de route te suppen door de grachten. Een lange sliert van van rood uitgedoste mensen vulde  de groene overtuinen. Onderweg werden ze getrakteerd op gezonde versnaperingen en een muzikale verrassing. 

Voor aanvang van de SUProute onthulde Evert Schreur, de meest recente en openbare AED aan de gevel van de Stadsherberg officieel en gaf daarmee het startschot aan de SUProute. Deze AED is met behulp van Stichting IJlst Hartveilig en het ondernemersfonds gerealiseerd. De avond bracht ook nog een mooi bedrag aan extra donaties op voor de stichting. Wil je ook bijdragen aan de onderhoud van de AED’s in IJlst of wil je een AED & reanimatietraining volgen? Kijk dan op www.ijlsthartveilig.nl voor meer informatie

 

foto : Simon Smit en archief IJlst Hartveilig

Steun jij ons ook?

Wil je nog een donatie doen? scan dan de QR code.

Wil je vaste donateur worden, laat dan je gegevens achter.

Nog even nagenieten? Bekijk snel het filmpje

Met dank aan alle vrijwilligers, bedrijven en enthousiaste suppers voor hun deelname en donaties.