Veel gestelde vragen
Onze stichting bestaat uit betrokken en enthousiaste vrijwilligers die het hart op de juiste plek hebben zitten en IJlst hartveiliger willen maken. Daar kunnen we zeker nog hulp bij gebruiken. Om alvast enkele veelgestelde vragen te beantwoorden, vind je onderstaand alvast wat antwoorden op vragen die we soms krijgen. Heb je een vraag die er niet bij staat? Gebruik dan het contactformulier of mail ons op info@ijlshartveilig.nl
Natuurlijk kan dat, er zijn wel wat technische eisen om een AED naar buiten te plaatsen. Zo heb je een stroomaansluiting nodig en moet de kast onder een afdak geplaatst worden. De buitenkast is anders dan een binnenkast. Wil je meer informatie daar over, laat je door ons voorlichten.
IJlst Hartveilig heeft als doel om een dekkend reanimatie-netwerk in IJlst te realiseren met 6-minuten zones, voldoende AED’s en mensen op te leiden in AED trainingen.
Een dekkend reanimatie-netwerk van burgerhulpverleners en aangemelde AED’s kan het verschil maken. We willen de AED’s toegankelijk maken voor direct omwonenden en voor burrgerhulpverleners. Om te voorkomen dat de AED’s misbruikt of vernield worden, zijn sommige AED’s van een kast, cijferslot en of camera voorzien.
Wij kunnen daar niet bij helpen, maar je kunt wel via de hartstichting een eigen inzamelingsactie voor een buurt AED opstarten. We zouden als IJlst Hartveilig wel graag adviseren in welke buurt een AED van toegevoegde waarde is op de bestaande AED’s.
Kijk hier voor meer uitleg over een buurt AED.
Nee, als je een reanimatiecursus hebt gevolgd ontvang je een officieel erkend diploma dat je regelmatig up-to date- moet houden. Je kunt burgerhulpverlener worden als je in het bezit bent van een officieel erkend diploma.
Je leest er alles over op de website van Hartslagnu.nl
En even voor de duidelijkheid, je moet helemaal niets. Maar hoe meer mensen zich aanmelden hoe dichter het reanimatie-netwerk wordt. Je kunt overwegen om burgerhulpverlener te worden en je aan te melden voor de app HartslagNu, waarbij jij opgeroepen wordt in geval van een reanimatie in jouw buurt.
Nou, dat scheelt niet veel. We zullen binnenkort onze ANBI status aanvragen, waardoor onze stichting ook een officieel goed doel wordt, wat aantrekkelijk kan zijn als je een schenking of donatie wilt doen. Maar een leuke inzamelingsactie kan kan natuurlijk altijd. We helpen graag.
Iedereen van veertien jaar en ouder die een normale conditie heeft, kan een reanimatiecursus volgen. Reanimeren is zowel lichamelijk als geestelijk erg intensief. Wij vinden het daarom belangrijk dat je een gedegen opleiding hebt gevolgd.
Let wel, je kunt je pas aanmelden als reanimatie-burgerhulpverlener als je aan de volgende eisen voldoet:
- je bent tenminste 18 jaar oud;
- je hebt een cursus BLS/AED-bediener gevolgd die gegeven is door NRR-gecertificeerde instructeurs waarbij de richtlijnen van de Nederlandse Hartstichting en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) strikt zijn gehanteerd;
- je zorgt dat de geldigheid van jouw diploma gewaarborgd wordt door het volgen van jaarlijkse herhalingscursussen.